Продължете към съдържанието

За Террахост

Террахост е услуга на Террасофт България ООД създадена през 2006 година.

Хостинга се поддържа от високо квалифицирани специалисти с многогодишен опит в IT индустрията и участвали в редица значими международни проекти в Западна Европа.

С напредването на виртуализацията и облачните технологии, постепенно изоставихме физическия хостинг и изнесохме всичко във виртуалното пространство. Това има редица значими преимущества:

  • не сме обвързани с доставчици на Интернет
  • не сме обвързани с доставчици на електроенергия
  • не зависим от стареенето на хардуера
  • можем лесно мигрираме сайтовете си навсякъде по света

В момента имаме изградени 4 виртуални облака в Европа. Работим с Amazon, Digital Ocean, Tilaa и Hetzner. Можем без проблеми по всяко време да добавим нови облаци, или да сменим вече съществуващите. В повечето случаи това дори няма да се забележи от клиентите ни.

Едно от основните ни занимания е предоставянето на клиенти и поддръжката им, на цели Линукс виртуални машини. Поддръжаме и изцяло клиентски Линукс машини в тяхна собствена инфраструктура. От гледна точка сигурността на данните, клиентите все повече предпочитат собствен VPS сървър, пред споделения хостинг. С непрестанно растящия брой доставчици на облачни услуги, цените на подобни виртуални машини много често падат до и под нивото на цените на споделения хостинг. Стига човек да може да си ги управлява.