Продължете към съдържанието

Интернет поща

  • от

Имейл адреса към домейн името ви – професионалния начин за комуникация

Когато избирате хостинг план, получавате възможност не само да създадете собствен сайт, но и да регистрирате имейл адреси към домейн името си. Това е много удобно и практично решение за вашия бизнес и говори за професионализъм и добра комуникация на бранда. Уебсайта ви придава визуална представа за фирмата, но всички продажби и цялата фирмена комуникация се извършва по имейл.

Благодарение на електронната поща с вашето домейн име, ще можете да общувате с контактите си по-лесно, както и да създавате добри маркетингови кампании. Освен това не е нужно да заплащате допълнително за тази услуга, тя е включена в хостинг плана ви и е лесна за достъпване. Всичко, което трябва да направите, е просто да създадете имейл адреса си с вашето име. Например, ако домейна на вашият сайт е tovaemoqtsait.com, можете да създадете имейл адреса си с вашето име – например Иван – ivan@tovaemoqtsait.com или Николета – nikoleta@tovaemoqtsait.com. Ако имейла е служебен и е на определена позиция във фирмата, можете да наименувате пощата си по този начин – pr@tovaemoqtsait.com . Така на получателите ще им бъде по-ясно кой и от къде изпраща съобщението. Това индикира за качествена и подготвена комуникация, която има за цел да създаде трайни връзки. Или ако сте регистрирали домейн moiatafirma.ltd, тогава например имейл адреса ви може да е office@moiatafirma.ltd – лесно за запоняне и дори без да го казвате на клиентите си.

Електронния адрес към домейн името ви може да бъде началната стъпка за изграждане на отлични имейл кампании. С тях ще можете не само да достигате до нови аудитории, но и да изграждате близки отношения с клиентите си. Имейл маркетинга е едно от най-подценяваните, но най-ефективни средства за добра комуникация. Благодарение на него можете да издигнете бранда си на по-високо ниво и да накарате потребителите ви да ви имат доверие.

Професионалният имейл би помогнал на посетителите на сайта ви да се свържат с вас, ако имат въпроси, предложения или оплаквания. Двустранната електронна комуникация, несъмнено ще им бъде от полза и биха оценили възможността да им окажете помощ, ако имат нужда.

Да правите всички тези неща с личния си имейл от общи сървъри би било непрофесионално и трудно. Представете си да създадете една голяма имейл кампания от личния си имейл в abv или gmail например. Това би било доста трудна задача. Освен това ще говори за необмислена комуникационна стратегия от ваша страна. Или например да напишете личния си имейл адрес, който е в някой публичен сървър, на автомобила с който разнасяте стоката си.

След като сте регистрирали домейн и хост, е много лесно да създадете своя имейл адрес. По стандарт контрол панела на акаунта ви в Террахост, е инсталирал уеб базиран интерфейс за достъп до електронната поща, който е на адрес /webmail. Така можете да достъпвате пощата си, дори и без допълнителни имеил програми.

Нови имеил адреси се добавят от контролния ви панел -> (Users). След като влезете там, натискате бутона за създаване на нова поща, или New и трябва да добавите името, с което искате да бъде наименувана, например ivan, както беше в горния пример. Важно е да е на латиница. Всичко след @ остава както е наименуван сайта ви, това не може да се променя. Когато имейла е създаден, за връзка към пощенската си кутия можете да използвате и всички популярни пощенски програми за email, като MS Outlook и Mozilla Thunderbird, както и всички пощенски приложения за Smart телефони, поддържащи IMAP или POP3. Чрез интерфейса на хостинг акаунта ви, можете да управлявате пощенските потребители. Всички пощенски услуги при нас, автоматично се проверяват от антивирусни програми, които спират вирусите още преди да са достигнали до пощенската ви кутия.

Политиката на Terrahost не толерира разпращането на рекламни (SPAM) съобщения под никаква форма. Опитите за подобни масови разпращания на електронна поща, ще доведат до автоматично блокиране на хостинг акаунта ви. По подразбиране е наложено огранчение на пощите от един домейн до 60 броя на час. Ако смятате, че не ви е достатъчно, се свържете със съпорта на Terrahost и ограничението може да бъде променено.

Важно правило е да слагате сложни пароли, които съдържат освен малки букви и цифри, поне една или две главни букви. За предпочитане е да използвате фраза като парола. Примерно NazadVyvVREMeTOv1990. Така става трудно за хакерските прогрми да разбият паролата ви и да достъпят пощата ви, но пък е парола, която трудно можете да забравите. Запомнете, че малките и големи букви имат значение в паролата. Целта на хакерските ботове е да разбият пощата ви, за да започнат да бълват СПАМ, или да разпращат вируси от ваше име. За щастие вирусите няма да минат, заради антивирусния софтуер, който проверява всяка входяща и изходяща поща.

Несъмнено създаването на имейл към вашия домейн говори за професионализъм и добра комуникация. Освен това е много по-сигурен начин да защитите пощата си и информацията в нея. Освен това имейла си е част от вашия вече платен хостинг план. Не плащате нищо допълнително за него.

За още по-голяма сигурност на информацията ви в Интернет, е добре да помислите и за отделяне на интернет услугите ви на отделен виртуален частен сървър (VPS). Ще бъдете приятно изненадани от месечните цени на тези сървъри.