Продължете към съдържанието

Как лесно да си направим сайт

  • от

В днешно време е наистина много лесно. Всичко, което ти е необходимо, е да имаш собствен Интернет домейн и да притежаваш някъде парченце от Интернет, наречено хостинг, и да си направиш сайт с билдъра ни на https://builder.terrahost.org. Можеш и да си спестиш правенето на сайт и да си инсталираш някоя от готовите безплатни платформи, като например WordPress.

В Терахост сме се постарали това да бъде дори забавно. Ако решиш да използваш Билдъра, имаш избор от готови шаблони на професионално направени уеб сайтове, където само трябва да промениш текстовете и да подбереш картинките. Можеш да си свалиш готовия сайт при теб, а можеш и да го качиш по FTP директно от билдъра, в директорията на твоя сайт. Architect Билдъра е безплатна услуга на Terrahost и си заслужава да я опитате.

Ако не ти се занимава с пъзъли, можеш да си сложиш готова платформа, като WordPress. Всичко, което трябва да направиш, е да влезеш в своя Terrahost хостинг контролен панел и да избереш Installable scripts-> WordPress. Системата ще го инсталира автоматично вместо теб. След това ти остава само да влезеш в административната част на новия си сайт и да го конфигурираш по свой вкус. Така за секунди получаваш безплатен функционален сайт с хиляди визуални „теми“ и функционални „надстройки“. Най-популярната надстройка сред потребителите ни е „Wordfence“, която се грижи безплатно за сигурността на сайта ти.

Друг подобен продукт, с който можеш за секунди да си направиш професионално изглеждащ и напълно функционален уебсайт е Joomla. Избора на уеб платформа зависи изцяло от вкуса и опита на потребителите, както и от целите на конкретния проект.

Независимо от платформата, която ще изберете, общите неща между всички тях са:

  • Необходимо е интернет домейн име
  • Необходим е стабилен уебхостинг
  • Всички платформи използват бази данни

Разбира се приятелите ти от Поддръжката на Террахост, са на твое разположение за всякакви въпроси относно това.

Вашият коментар